HTC službeno predstavio HTC One Google Edition

HTC One Google edition

Nakon što je Samsung prvi predstavio svoju verziju flagshipa s čistokrvnim Androidom, Galaxy S4 Google edition, isto je odlučio napraviti i HTC. Vijesti o ovome kruže internetom unazad tjedan dana, ali od danas je to službeno.

Novi šef Androida Sundar Pichai objavio je ovu vijest na D11 konferenciji tvrdeći kako će One imati identičan UI kao i Nexus uređaji. HTC One Google Edition će dolaziti s Androidom 4.2.2. te će po dosadašnjoj praksi Googlea dobivati najnovije verzije Androida prije ostalih korisnika Androida.
S jedne strane ovo je pozitivna vijest jer neće biti problema oko nadogradnje uređaja, kao i dugog čekanja, ali s druge strane stock Android koji će dolaziti na uređaj neće imati sve one funkcije po kojima je HTC One iznad svoje konkurencije kao što su HTC Zoe, BlinkFeed, Photosphere kameru, IR upravljanje i sl., ali će ipak imati Beats Audio za poboljšanje zvuka.

HTC One Nexus experience

HTC One Google Edition će biti moguće kupiti od 26. lipnja na Google Play Storeu po cijeni od čak 600 dolara (oko 3 500kn), što je ipak 50 dolara jeftinije nego Galaxy S4 Google Edition.
Pichai je također opovrgnuo glasine kako je Google odustao od svoje Nexus linije.

Koji bi ste uređaj s čistokrvnim Androidom prije kupili?

  • Samsug Galaxy S4 Google Edition (44%, 133 Votes)
  • HTC One Google Edition (31%, 94 Votes)
  • Nexus uređaj (Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10...) (25%, 74 Votes)

Ukupno glasova: 301

Loading ... Loading ...