Novosti oko Sense 4.0

htc-sense-preview

Kako je bilo i zaočekivati, uz najnoviji Android HTC izdaje novu verziju grafičkog sučelja pod nazivom Sense 4.0. Izuzev dodataka koje smo već opisali u temi o Sense 3.5 ( koji se ne razlikuje od Sense 3.6 ), pregršt noviteta očekuje sve ponosne vlasnike HTC-a. Naravno, prvi mobiteli sa službenim Senseom 4.0 bi mogli biti HTC Egde i HTC Ville, no vjerujemo da će se dobra ekipa sa XDA foruma ponovno preduhitriti HTC.

Zaista velika stvar je potpuna integracija sa Dropbox sustavom gdje će svi korisnici ostvariti pravo na 50GB besplatnog prostora kojim ćete moći upravljait kao sa ostalom memorijom u telefonu. Zasigurno pametna ideja je integracija Dropboxa i sa novim programom za mail ( koji bi navodno trebao biti bolji i pametniji od svega što smo do sada vidjeli ), jer ćete prilikom dodavanja privitka u mail zapravo postavljati link za Dropbox ( naravno sve je automatizirano ). Ovim načinom se štedi Vaš internet promet.

Napredak će se također osjetiti i na području fotografija jer će mobitel hvatati 5 slika u izuzetno kratkom intervalu kako bi našao onu najbolju i automatski ju odabrao. Ovim načinom će se nastojati izbjeći slikanje u trenutku kada osoba trepne. Standardno, Beats sustav će biti uključen no biti će dostupan i za korištenje u ostalim aplikacijama ( što do sada nije bio slučaj ).

Možemo očekivati i nove widgete no čini se da su veliku pažnju posvetili redizajnu Lock Screena jer bi sada trebali moći još više toga učiniti bez otključavanja samog uređaja. Što točno će sve biti moguće, te koliku fleksibilnost u prilagođavanju će imati korisnik ostaje tek za vidjeti.  Dakako, biti će tu još pregršt noviteta kao npr. Task managera u 3D sučelju, novi način pristupa notifikacijama, no kako se HTC još nije  službeno izjasnio, možemo samo još nagađati što će sve biti izmijenjeno; nadajmo se na bolje.

Konkretnije slike i detalje trebli bi saznati uskoro, nakon Mobile World Congressa.