Nadograđen Google Translate

Google-Translate

Vjerojatno najpopularniji prevoditelj je doživio značajnu nadogradnju mobilne verzije koja će razveseliti korisnike diljem svijeta. Prilikom prevođenja neke riječi ili skupa riječi bilo je potrebno imati aktivnu konekciju na Internet. Cijeli zahtjev za prevođenjem se slao na Google server koji je obrađivao zahtjev (prijevod riječi). Nakon što se riječ prevede rezultat se slao nazad na vaš uređaj. Naravno, svako takvo slanje je iziskivalo određenu potrošnju cijenjenog nam internet prometa.

Google je sada doskočio i tom problemu te se sada prevođenje može odvijati i bez internet konekcije. Naravno, potrebno je preuzeti paket jezika koje mislite koristiti. Preuzimanje je moguće kroz samu aplikaciju i cijeli postupak je krajnje jednostavan i bezbolan. Kada se nalazite unutar aplikacije pritisnite tipku za opcije i odaberite “Offline languages”. Otvara se izbornik s popisom dostupnih jezičnih paketa za preuzimanje i dovoljno je samo pritisnuti ikonicu u obliku spajalice kraj odgovarajućeg jezika kako bi preuzimanje započelo. Instalaciju paketa će aplikacija obaviti u pozadini.

Ovakvu nadogradnju veselo pozdravljamo i lijepo je vidjeti da se i naša mala zemlja našla odmah u prvom valu ove velike nadogradnje.

  • http://www.facebook.com/grundlerdarko Darko Grundler

    Najbolje je od svega što novije verzije imaju mogućnost prevoda teksta koji se nalazi na slici ! A i ovo je dosta dobro !

    • http://twitter.com/karlovranjes Karlo

      Ovo je borba protiv Samsungovog Stranslatora