Otvorenje prve hrvatske Android Akademije

Net Akademija

Jučer, 26.11.2012. je otvorena prva hrvatska Android Akademija na kojoj još uvijek postoji mjesto za buduće kandidate pa stoga požurite. Za razliku od raznovrsnih ponuda koje možete pronaći po portalima za masovno kupovanje, u ovoj priči ne obrađujete Android u smiješnih 5 dana odnosno 15-20 sati već u fondu od čak 110 sati. Android Akademija je pokrenuta od strane Net Akademije koja se uspješno sve više gura svojom kvalitetom  prema naprijed na brzorastućem tržištu edukacijskih ustanova. Svijet-Androida.com će svima vama  približiti detaljan uvid u rad i program Android Akademije kroz suradnju s tvorcem ovog fantastičnog projekta, Net Akademijom a uskoro objavljujemo i nagradnu igru čiji je nagradni fond vrijedan više tisuća kuna. 

Krenimo na osvrt. Predavanje je započelo u 17:00 uz prisustvo dva predavača. Oba predavača su mladi ljudi puni energije i volje za podijeliti svoje znanje. Svijetli su primjer današnjice kako se velikom količinom znanja može baratati i u “mlađim danima”. Početak predavanja u maloj grupi koja omogućuje kvalitetniju i interaktivnu nastavu započela je predstavljanjem ideje ove edukacije, predstavljanjem predavača i nas polaznika te naravno, uvodom u Android.  Lijepo uređeni labosi, tehnološki potkovani s novim računalima svakako su veliki plus naspram mnogobrojnih ustanova koji ovakve operacije nastoje izvoditi na zastarjelim računalima što cijeli proces učenja dodatno otežava i frustrira korisnike.

Nakon detaljnijeg uvodnog analiziranja Androida s aspekta proboja na tržište, ideologije koja stoji iza cijelog Android open-source projekta, osnovnih slojeva građe OS-a i sagledavanja važnosti API verzija  najrasprostranjenijeg mobilnog operativnog sustava, kreće prvo upoznavanje s razvojnom okolinom. Kao što će neki od vas znati koji se bave programiranjem; programiranje aplikacija za Android se temelji na programiranju u Javi a sukladno s time, za očekivati je da će razvojna okolina biti Eclipse, najpopularnija razvojna okolina za Java programski jezik. Preuzimanje potrebnih SDK, API i ostalih podataka neophodnih za proširenje razvojne okoline je proteklo glatko a uskoro smo se uočili s Android emulatorom te svim njegovim prednostima i manama. Iako predznanje Jave nije osnovni uvjet, izuzetno je poželjno imati ga odnosno svakako treba imati svladan koncept objektno orijentiranog programiranja u nekim sličnim jezicima poput C++, C# ili Python primjerice.

Predavač svoje priče potkrepljuje zanimljivim i najnovijim informacijama ukazujući na kvalitetu znanja ali i na upućenost u trendove na tržištu. Uz informativnu priču i par klikova na monitoru nas dočekuje virtualni Android uređaj pogonjen Android 4.1 verzijom. Uz izučavanje kako se njime koristiti pozabavili smo se i konfiguriranjem emulatora za uređaj koji zaista posjedujemo što se pokazalo korisno posebice ukoliko unutar samog emulatora ne postoje predefinirane specifikacije za vaš uređaj.

Prvo predavanje od 3 sata polako se bližilo kraju a svi materijali koji su tada obrađeni su nam dostupni 24/7 kako bismo i sami proučavali Eclipse, beneficije svake verzije API-a i petljali po Android emulatoru. Predavanje se nastavlja u četvrtak a mi ćemo se pobrinuti da vam na redovitoj bazi donosimo što smo radili na predavanjima. Naši prvi dojmovi su odlični a još puno priča će tek uslijediti s obzirom na to da je kraj obrazovnog programa krajem mjeseca ožujka naredne godine.

Jedini u hrvatskoj prenosimo brzo, detaljno i kvalitetno sve o jedinoj Android Akademiji odnosno obrazovnom programu vezanom za Android nakon kojeg će polaznik zaista znati raditi Android aplikacije stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe u svladavanju Androida :)  Velika nagradna igra sa zavidnim novčanim fondom izlazi uskoro a zasigurno će u ovo predblagdansko vrijeme dobro doći nagrada vrijedna tisuće kuna :)

 

[signoff1]