Usporedba: Android 4.4 Kitkat vs Android “L”

3.OS-Android-dari-Google-Punya-Pesaing1-660x400

Prošlo je tek nekoliko dana od predstavljanja Android “L” verzije, no već su se počele pojavljivati razne usporedbe s trenutnom verzijom.

Mi vam donosimo nekoliko fotografija na kojima su uspoređene ove dvije inačice, a vi sami procijenite koja vam se više sviđa. Na lijevoj strani se nalaze fotografije KitKata a na desnoj Androida “L”.

Setup_Android_L

Na prvoj slici možete vidjeti izgled početnog zaslona kod prvo pokretanja uređaja. Ovdje baš i nema razlika, no ne dajte se zavarati jer razlike itekako postoje.

KK_L_Wi-Fi-setup

Nakon odabira jezika, dolazi i odabir mreže na koju se želite spojiti, a ovdje se već mogu uočiti neke razlike. Prvenstveno tu u oko upada novi izgled tipke za povratak, koja je poprimila izgled trokuta.

AndroidL_settings

Sljedeća fotografija nam donosi izgled postavki, koje su dosta promijenjene. Kao prvo tu vidimo da su maknuli tradicionalnu crnu boju te u novoj inačici prevladava bijela boja. Također, može se primijetiti kako nema ni opcija sigurnosti odnosno odabira vrste zaključavanja.

new_QuickSettings

Jedna od najvećih promjena se dogodila u izgledu trake s obavijestima, Ubuduće će umjesto velikih i moramo priznati ne baš lijepih polja tu biti male ikone koje omogućavaju bolji pregled nad najkorištenijim postavkama. Također moći će se već iz ovog izbornika povećati ili smanjiti osvjetljenje zaslona.

kk_androidL_notification

Još jedna fotografija trake s obavijestima.

new_dialer

Aplikacija za biranje također donosi novosti. U budućnosti će ona izgledati puno jednostavnije ali će i donijeti neke nove funkcije.

battery_settings

Potpuni redizajn nam donosi i uvijek korisna grafika upotrebe baterije, koja će u novoj verziji imati i mogućnost predviđanja vremena punjenja vašeg pametnog telefona.

l_lockscreen

Izgled početnog zaslona je također redizajniran i u novoj Android “L” verziji će donijeti nove mogućnosti koje do sada nisu bile podržane.

Na kraju možemo reći kako je Google doista odlučio napraviti velike promjene u svojem operacijskom sustavu. Nama se sviđa, a rado ćemo i saslušati vaša razmišljanja.

 

  • DE Filip

    jedva cekamo L :) mozda ce bit napokon dostojan protivnik iosu :) neka igre zapocnu :)