Google testira Android 4.3 – još uvijek je Jelly Bean

Android 4,3 Jelly Bean

Iako se pretpostavljalo i donekle očekivalo da će Google na sljedećem Google I/O sajmu predstaviti novi Android 5.0 pod nazivom Key Lime Pie to se ipak neće dogoditi. Novi Android će ipak stići, samo ne onakav kakvog smo ga očekivali.

Kako se doznaje na Googleovim serverima se pojavio dio koda na kojem se vidi verzija Android 4.3 JWR23B. Oni malo napredniji znaju da prvo slovo obično označava naziv verzije, tako da će ime ostati isto.

nexusae0_4-26-2013-3-47-47-PM_thumb

Većina vas zna da se ovako što može lako fejkati, ali ekipa iz Android Police je potvrdila da je ušla u trag IP-u i da ovo zaista potiče od Googlea i nije lažno. Ono što dodatno potvrđuje priču je da Google nikada ne označava verzije brojčano kao što se vidi na slici ako ih ne planira pustiti u javnost, obično takve verzije imaju oznaku tipa JellyBeanMR1. Po logičnom slijedu događaja nova Android verzija bi trebala biti vani za nekoliko tjedana, najviše mjesec dana, a svi znamo da je Google I/O za manje od mjesec dana.

Sve mi se čini da neće biti prevelike razlike od dosadašnjeg Jelly Beana (sjetimo se 2.0>2.1>2.2) ali će svakako donijeti neka poboljšanja i olakšati developerima razvoj aplikacija. Ono što je još dobro je fragmentacija, jer Jelly Bean sada drži oko 25% uređaja a izdavanjem nove brojčane verzije Androida stvari bi se dodatno zakomplicirale.

 • slisha

  što i kako sa nadgradnjom na Android 4.1.2 ?

  • http://www.svijet-androida.com/ Robert Vulić

   Za koji uređaj?

   • slisha

    Sony Xperia Z

    LG-E400 / LG L3