SolCalendar – najbolji kalendar na Androidu?

Capture

Android sustav omogućuje prilagodbu izgleda vašeg uređaja na sve moguće načine. Promjene ikona, odabira novog Launchera i dodatnih tema, razno razni widgeti, itd. Jedna od stavki koja me uvijek smetala je nedostatak kvalitetnog kalendara. Kao netko tko ima poprilično okupiran raspored uvijek sam u potrazi za što boljim aplikacijama u kategoriji produktivnosti. Za praćenje rasporeda koristim Google Calendar uslugu i sve mobilne aplikacije su uvijek bile; ne baš tako lijepe.

Priznajem, neke od njih su imale i sasvim solidno sučelje no ništa posebno dobro, ali im je onda ružno i/ili komplicirano sređeno sučelje za uređivanje i dodavanje sastanaka. Jednostavno sam se pomirio s činjenicom da aplikacija za kalendar koja je jednostavna za korištenje, brza i pritom ima lijep dizajn na Androidu ne postoji. Zatim mi je jednog dana kolega predstavio SolCalendar aplikaciju – noviog igrača na Android tržištu.

Capture3

SolCalendar nudi lijepo, jednostavno i čisto sučelje. Sve opcije koje su vam potrebne su naravno i  podržane. Prilikom izrade aplikacije obratili su pažnju na najčešće korištene opcije korisnika i njima se može izuzetno brzo pristupiti. Integracija pregleda trenutnog vremena je također super dodatak koji je dizajnom također prekrasan. Animacije prilikom odabira nekog događaja ili mijenjanja mjeseca za pregled su jenostavne i lijepe. Zapravo, cijela aplikacije je napravljena kvalitetno i ovo je prva aplikacija za održavanje kalendara koja je u potpunosti napravljena “onako kako treba”.

Funkcionalnost je bez mane, dizajn prekrasan a brzina rada je ispred ostalih aplikacija. Lijepi dodatak je i mogućnost dodavanja “stickera” za događaje u kalendaru (iako nisam fan, lijepo je vidjeti da su podržali ovu opciju). Ako ste produktivna osoba koja naravno treba imati lijepo uređene dnevne obaveze na svom dlanu, obavezno instalirajte SolCalendar i zaboravite sve što ste do sada znali o kalendar aplikacijama.

Recite nam koje aplikacije vi koristite kako bi bili produktivni :)

  • http://www.svijet-androida.com/ Robert Vulić

    ovo je samo render, da prikaže što aplikacija može