Sony predstavio dvije nove Xperie

xperia_u_p

Sony Mobile Communications danas je predstavio najnovije članove svoje Xperia™ NXT linije –smartphone sljedeće generacije iz Sonyja, novi Xperia P i Xperia U.

Xperia NXT linija – povezano zabavno iskustvo

Povezivanjem najboljeg od Sony tehnologije i vrhunske zabave, Xperia NXT linija je prekretnica koja donosi Sony povezano iskustvo. Jednostavnim povezivanjem uređaja korisnici mogu uživati i dijeliti sadržaj na zaslonu koji im najviše odgovara, bilo da je riječ o smartphoneu, TV-u, prijenosnom računalu ili tabletu.
Uz smartphone dizajn sljedeće generacije iz Sonya, Xperia NXT linija odlikuje se trenutno prepoznatljivim izgledom.  Ovi smartphonei imaju intrigantne dizajnerske detalje, uključujući  „prozirni element“ (“transparent element”), traku koja naglašava bazu telefona te integrira nevidljive komponente antene. Prozirna traka svijetli kada korsinik prima poziv, SMS poruku ili obavijest.

Sony Xperia P

Sony Xperia P bi se trebala istaknuti sa svojim 4.0 inčnim qHD zaslonom sa Sony WhiteMagic™ tehnologijom. WhiteMagic tehnologija pruža najsjajnije iskustvo gledanja sadržaja na zaslonu: bilo da ste na plaži ili na snježnim padinama. Pametna učinkovitost (Smart effciency) znači da se svjetlina zaslona automatski prilagođava u odnosu na okolinu i na taj način se produžava trajanje baterije.
Xperia P posjeduje dual-core procesor takta 1 GHz te 16GB interne memorije koju će te moći popuniti glazbom, filmovima te fotografije snimljenje sa 8MP full HD fotićem, sa mogućnošću snimanja 2D i 3D fotografija te prednja videokamera za videorazgovore. Kako Sony tvrdi da će kamera imati brži start kada ju otvaramo sa lock screena.

Od ostalih informacija recimo da Xpera P dolazi sa Androidom 2.3 ali nadogradnja na 4.0 je sigurna,  baterija od 1305 mAh koja bi mogla biti za malčicu jača s obzirom na preformanse, Micro USB 2.0, HDMI ulaz i USB ulaz. Zahvaljujući USB podršci koju nudi SmartDock, moguće je koristiti i bežičnu tipkovnicu i miš za pisanje e-mailova, pretraživanje sadržaja i postavljanje postova na Facebook ili gledati videosadržaj s YouTubea na svom TV-u.
Dostupan u srebrnoj, crnoj i crvenoj boji te što se meni sviđa poklopac na bateriji je izrađen od aluminija što Xperii P daje atraktivnost.
Dolazi na Android platformi 2.3 (Gingerbread), akasnije će doći nadogradnja na Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich):
Uređaj dolazi na tržište u drugom kvartalu 2012. godine.

 

Xperia U

Sony Xperia U je manji brat Xperie P koji vam pruža veći izbor personalizacije kojemu je najveća prednost u izboru boje donjeg dijela uređaja. Zato i je dobio ime Xperia U od značenja “you”. Taj donji dio će biti moguće mjenjat ovisno o vašem raspoloženju ( i spolu) te tako svaki dan možete imati drugu boju. No to nije sve, donja traka na uređaju je također promjenjiva u bojama, ali samo kao led svjetlo, ta traka je potpuno prozirna što uređaju dodaje dodatnu čar i ljepotu.
Xperia U posjeduje ekran od 3.5 inča, 5 MPx kameru, te također kameru za videorazgovore.
Uređaj će vrtiti dual-core procesor od 1GHz a interna memorija je 8GB, te kao kod Xperie P tu je Micro UB 2.0, HDMI, GPS te snimanje 3D fotografija.
Pogledajte video isječke.

 • Dadi

  …sigurna, KAMERA od 1305 mAh koja bi mogla biti za malčicu jača s obzirom na preformanse,…

  Baterija? :)

  • http://www.svijet-androida.com/ Robert

   haha >.< ispravljeno

 • P.R.S.Q.

  P je odlična, sada se dvoumim između S i P…