Zadržati se na HTC One X ili kupiti HTC One?

htc-one

HTC One je konačno predstavljen prije nekoliko dana, a HTC sada polaže velike nade u njega da će spasiti tvrtku od daljnjih crvenih brojki. Novi HTC One se često uspoređuje s prethodnikom od prošle godine, HTC One X. Oba modela imaju Android, kao i 4.7 inčni zaslon, ali ipak nisu slični.

Za početak HTC One ima 1080p zaslon dok One X ima 720p. Naravno to je samo jedna od mnogih stvari koje ih razlikuju. One također ima brzi procesor, duplo više RAM-a, veću internu memoriju i zadnju verziju Androida i Sense sučelja. Kada govorimo o HTC One, govorimo o četvero-jezgrenom 1.6GHz Qualcomm Snapdragon 600 procesoru, 2GB RAM-a i 32/64 GB prostora. Korak više u svakom pogledu. Uz sva veća poboljšanja hardvera, HTC One ima jaču bateriju od One X modela, 2300mAh naspram 1800mAh.

No nije sve u hardveru, HTC se potrudio oko poboljšanja svakog dijela telefona. Za primjer One ima poboljšanu kvalitetu zvuka koju HTC zove BoomSound, a donosi dupli zvučnik na prednjoj strani uređaja što dajem dojam surround kvalitete zvuka, HDR mikrofon i Sense Voice.

Da sumiramo, iako bi neke opcije mogle eventualno biti viđene i na HTC-u One X, ne možemo zažmiriti na bolji hardver koji posjeduje HTC One i novo Sense 5 sučelje za koje mislimo da neće doći na One X. No i ako ne možete kupiti HTC One čim dođe na tržište, ne tugujte, One X nije nimalo loš. To što je došao novi model ne znači da je prethodnik izašao iz mode ili je lošiji, HTC One X je i danas, nakon godinu dana i dalje kvalitetan uređaj kvalitetne izrade. Problem je samo što HTC, kao i ostali proizvođači ne daje punu podršku starim uređajima kod nadogradnji na novije verzije Androida.

 • http://www.facebook.com/anesm Anes Mulalic

  Kako besmislen članak…

  • ja

   slažem se..

  • dkn2411

   ma katastrofa, a uz to je i netočan!

 • nikola

  Dobar članak samo bukvalno preveden

 • dkn2411

  Ekipa, članak vam je u banani i nije točan. “Qualcomm® Snapdragon™ 600, quad-core, 1.7GHz” a ne 1.6GHz

  ugodan ostatak dana želim

 • Incorrect

  Netocna informacija:Htc one x ce dobiti Sense 5