Popularni GTA San Andreas stigao i na Android uređaje

GTA-Sand-Andreas

Svi se sjećaju najboljih vremena za igre kada je sadržaj bio kralj, a grafika manje bitna, kada igru niste mogli prijeći u jednom danu, a predstavnik tog vremena je definitivno igra Grand Theft Auto: San Andreas koja je svoju slavu stekla na PS2. Danas ju bez problema možete zaigrati na vašem pametnom telefonu.

Nedavno je procurila informacija kako Rockstar sprema port GTA: SA za Android i iOS uređaje i iznenadila velik broj fanova te igre. Mjesec dana kasnije, igra stiže na AppStore, korisnici masovno kupuju igru i bivaju oduševljeni kompletnom izradom igre.
No, nakon dva tjedna čekanja, potpuno fijasko – San Andreas stigao u četvrtak kasno navečer na Google Play ali potpuno neupotrebljiv. Kritike pljušte sa svih strana, nezadovoljni kupci su uspjeli u jednom trenutku spustiti ocjenu igre i na 1.8. Rockstar, odnosno developer igre War Drum Studios je brzo izdao prvi patch, no bez rješenja problema. Ubrzo je stigao i drugi patch, također neuspješni. No pred kraj petka stigla je treća nadogradnja koja je popravila igru.

O San Andreasu ne moramo puno pričati, svi znate princip igre. Grafika je doduše malkice poboljšana i optimizirana za pametne telefone, ali ništa što već niste vidjeli. No postoje dvije stvari koje bi vas mogle odvratiti od kupnje: veličina igre od čak 2.36 GB, te cijena viša od standardnih Rockstar igara, 7 dolara. No gledajte to s vedrije strane, ne možete očekivati od tako velike igre kao što je SA da bude manja od jednog gigabajta, te nakon što platite jednom 7 dolara, ne morate misliti hoće li vam se potrošiti energija, ne morate plaćati da otvorite dodatne dijelove mape ili kojekakve sitnice. Ako imate skoro 2.5 GB slobodne memorije definitivno preporučujemo da preuzmete ovu igru.

  • Kristijan Drača

    nije to to, nikad se ovako nešto ne može igrati na mobitelu ko na primjer PC-u. Bolje bi im bilo da portaju igre za Linux