Studentsko natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija uz bogate nagrade

TZV Mc2

Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu organizator je studentskog natjecanja u razvoju mobilnih aplikacija pod nazivom TVZ Mc2 (TVZ Mobile Challenge Cup). Natjecanje je organizirano za sve studente TVZ-a i trajat će tijekom ljetnog semestra. O velikom interesu govori i brojka od 270 prijavljenih studenata, iako natjecanje još nije ni počeo.

U sklopu natjecanja bit će održano testiranje dosadašnjeg znanja programiranja, a onima koji zadovolje kriterije predavača, instruktora NetAkademije, bit će organizirane besplatne radionice na kojima će se usavršiti u programiranju za sve raspoložive mobilne platforme: iOS, Android i Microsoft. Po dobitku zadatka, studenti će u timovima, koji sami formiraju, imati mjesec dana da naprave svoje prve mobilne aplikacije i osvoje vrijedne nagrade kao što su tablet računala.

Natjecanje započinje javnim predstavljanjem u srijedu, 23.1. u 18:30 sati u prostorijama TVZ-a,  Konavoska 2, i predstavlja odličnu priliku ne samo za dobivanje detaljnijih informacija o načinu na koji se može uključiti u sudjelovanje već i za druženje, pronalaženje suradnika, razmjenu ideja i formiranje prvih timova. Organizatori su nam za sada otkrili tek da će se na već spomenutom predstavljanju kao motivacijski govornik pojaviti Tomislav Car koji će sudionicima otkriti tajne svog uspjeha u svijetu mobilnih rješenja. Naime, Car je direktor i suosnivač uspješne tvrtke Infinum, koju je pokrenuo s nepunih 19 godina i ostvario ono o čemu sanjaju mnogi – nikada nije radio za druge, oduvijek je „sam svoj šef“ i to upravo na području IT tehnologija.

005

„Vrijednost projekta je očiti interes naših studenata, što je Studentski zbor prepoznao, a TVZ i posebno NetAkademija podržala svojim instruktorima. Kakav će biti završni rezultat još je rano za predvidjeti, ali sama registracija 270 studenata svih smjerova – računarstva, informatike, elektrotehnike, mehatronike, pa čak i graditeljstva, dokazuje da je projekt već danas jedan on najmasovnijih internih informatičkih studentskih projekata u Hrvatskoj“ izjavio je Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije Tehničkog veleučilišta i mentor projekta.

Za više informacija i kontinuirano praćenje natjecanja pratite natjecanje.tvz.hr.

[signoff1]