10 opuštajućih igara koje će Vam uljepšati Božićne praznike

machinarium-wallpaper-cover-1600x1200

Desetljećima, većina radnje raznih video igara se bazirala na non-stop akciji, od makadamske vožnje monster trucka, do pucanja u teroriste. Naravno, postoje i razne strategije i puzzle igre, ali čak i u njima postoji onaj element hitnosti i napetosti. To ih čini zabavnim za većinu populacije.

Ali u zadnjih par godina na scenu je stupio žanr igara koje su upravo suprotne od gore navedenih i koje se baziraju na sporoj i dobro procjenjenoj igri. Te igre koje se baziraju na jednostavnoj ali živopisnoj grafici svoje su začetke imale na osobnim računalima, ali se i mobilna platforma pokazala kao odličan dodatak tim ambijentalnim igrama,

Mi Vam donosimo 10 igara koje su po nama najbolje ambijentalne/lounge/opuštajuće igre na Androidu.

Machinarium

O Machinariumu ne trebamo puno pisati. Igra koja je svoje početke imala na PC-u je dostupna i na Androidu.
Otkrijte steampunk svijet Machinariuma, i krenite na put s pametnim malim robotom imena Josef od hrpe metalnog smeća pa sve do grada i spasite njegovu robotsku curu.

[app]air.net.machinarium.Machinarium[/app]

Osmos HD

Osmos nije prva ambijentalna igra, ali je zasigurno jedna od najpoznatijih predstavnika ovog žanra na Androidu.
Igru započinjete kao “galaktička ameba”, slobodni organizam, koji jede manje amebe i bježi od većih. Kretanje se vrši pritiskom ispred ili iza same amebe, a što se brže krećete postajete sve manji i manji. Puna igra košta malo više od 2€, ali postoji i besplatni demo.

[app]com.hemispheregames.osmosdemo[/app]
[app]com.hemispheregames.osmos[/app]

Spirits

Kod Spiritsa Vaš zadatak je navođenje lišća do svog odredišta na način da namještate vjetar i ostale modifikatore u njihovo okruženje. Ukoliko se lišće sporo pomiče, postoji i fast foward gumb koji ih ubrzava. Svakako isprobajte.

[app]com.spacesofplay.spirits.demo[/app]

[app]com.spacesofplay.spirits[/app]

Eufloria HD

Eufloria je vjerojatno najčudniji naslov na nasoj listi. Vi kontrolirate vrstu svemirske biljke koja lebdi i klija na asteroidima. Trebate pustiti biljku da naraste i pusti vlastite sjemenke koje mogu same naseliti drugi planet ili se boriti protiv drugih bića. Demo dolazi uskoro.

[app]com.omnilabs.eufloria.demo[/app]

[app]com.omnilabs.eufloria[/app]

Petri

Ova je jako slična Osmosu, ali s nekim zanimljivim varijacijama. Umjesto “svemirskih ameba” Vi kontrolirate sitne mikrobe u Petrijevoj posudici. Razlika je da se u ovoj igri dijelite u više organizama i uništavate svoje sustanare u petrijevoj zdjelici. Za ovu igru ne postoji demo, ali cijena manja od 1€ je jako povoljna i skoro pa zanemariva.

[app]com.mobilwerx.petri[/app]

EDGE i EDGE Extended

Cilj EDGE-a je pokupiti sve manje kockice pomicanjem velike kocke unutar kockactog 3D okruženja. Koji put se i nama čini da ova igra baš i nije opuštajuća. EDGE Extended ima više levela koji su i kompliciraniji, a za sve Vas koji nisu spremni izdvojiti koju kunu za ovu igru postoji i demo verzija.

[app]net.mobigame.edge.demo[/app]

[app]net.mobigame.edge[/app]

[app]net.mobigame.edge.extended[/app]

Auralux

Iako je trenutno samo za uređaje s Tegra procesorima, Auralux je jako zanimljiva igrica u kojoj upravljate energijom i zauzimate planete, a sve mora biti strateški razrađeno.
Auralux je besplatna, ali za dodatne levele će te morati platit. Proširenje igre na ostale uređaje je najavljeno uskoro.

[app]com.wardrumstudios.auralux[/app]

Splice

Da, da. Još jedna igra sa mikrobima, ali ova je drukčija od ostalih ove vrste. Splice traži od Vas da kreirate razne strukture od mikroba u određenom broju poteza. Što manje poteza to veći broj bodova. Splice nema demo verzije, ali se svakako isplati kupiti je.

[app]com.cipherprime.splice[/app]

Zen Bound 2

Zen Bound 2 je jednostavno najčudnija igra na našoj listi. Cilj igre je omatanje konopaca raznih boja oko drvenih skulptura i na taj način ih bojati. Igra je poprilično velika zahvaljujući levelima koji su preuzeti sa PC verzija, stoga preporučamo da se spojite na WiFi prije preuzimanja igre.

[app]com.secretexit.zb2[/app]

Pixel Twist

U Pixel Twistu, na početku levela dobijete prepikseliziranu sliku  i vaš zadatak je rotirati je u tri dimenzije i posložiti je. Možda zvuči jednostavno, ali na većim levelima  je malo teže namjestiti sve na svoje mjesto. Pixel Twist je besplatna igra, ali sadrži reklame. Isprobajte

[app]com.noodlecake.vantage[/app]

Ako vi igrate neku igru sličnog stila na svom androidu recite nam u komentarima.

[signoff1]