[IGRA] Modern Combat 3: Fallen Nation

modern combat

Treće izdanje uspješne Modern Combat serije igrica donosi nam naprednu pucačinu sa puno detalja koji će vam se sigurno svidjeti prilikom igranja. Modern Combat 3: Fallen Nation ne donosi priču u kojoj je SAD pod napadom od strane K.P.R (Koreja, Pakistan i Rusija), a cilj nam je da kroz 13 misija spriječiti pad SAD-a.

KONTROLE

Korištenje kontrola u početku može biti komplicirano i događati će vam se da promašite protivnika ili da počnete pucati kada se okrećete. Kako napredujete kroz igricu svakako očekujte da će se to primijeniti. Neke tipke bi mogle biti malo veće jer kada je akcija u tijeku lako je promašiti određenu tipku, ali u opcijama imate postavke koje možete promijeniti te imati bolji doživljaj prilikom igranja.

IGRIVOST

Svakako prvo treba igrati misije, a tek onda multiplayer jer je tako lakše i postići ćete bolje rezultate. Čeka vas 13 misija koje idu od Los Angeles-a pa sve do Pakistana, a kroz misije ćete iskusiti sve što igrica nudi od praćenja konvoja, vožnjom helikopterom, 4×4 utrkama itd. Pomoć pri ciljanju će vam svakako pomoći prilikom igranja jer je AI u MC3 zaista napredovao iako se čini kako neprijatelji idu prema ruti koja im je zacrtana te prilikom napredovanja se skrivaju i uzvraćaju vatru prema vama.

Sam multiplayer nam nudi mogućnost igranja do 12 igrača u 6 mapa, a na raspolaganju nam je čak 7 opcija igranja od kojih su neki: Capture the flag, Deathmatch i King of the hill. Napredovanje kroz multiplayer će otključati oružja i dodatke koje možete konfigurirati prije početka meča. Multiplayer je zaista zabavan i svakako će produžiti vaše uživanje u igrici nakon što prođete misije.

KUPOVINA

Unutar same igrice postoji mogućnost kupovanja oružja i dodataka što je malo čudno jer sama igrica košta 6.99$ i neki sigurno neće koristiti mogućnost kupovine jer su već platili visoku cijenu igrice (za Android). Naravno ovo može izazvati neravnopravnost između igrača.

GRAFIKA I AUDIO

Sama igrica ima zaista vrhunsku grafiku koja vam pruža puno detalja, a ovo je trenutno jedna od najboljih igrica na Androidu. S obzirom na naprednu grafiku igrica radi odlično i na starijim uređajima poput HTC Sensation, a uređaji sa jednom jezgrom možda osjete i usporavanje prilikom igranja. Osobno sam impresioniran s obzirom koliko detalja se iscrtava prilikom igranja na ekranu. Teksture su oštre i sam okoliš je jako detaljan te predstavlja sam vrh grafike u igricama.

Audio je dobar i zaista će vam upotpuniti užitak igranja dok meni osobno glazba i nije bila nešto posebno. Pucanje iz oružja je svakako moglo biti poboljšano što ćete primijetiti prilikom korištenja slušalica. Glas je dobar i otrcane fraze vam neće umanjiti atmosferu. U samoj igrici veliki fokus je upravo na grafici, ali audio je na razini i svakako će pomoći da atmosfera bude kompletna.

ZAKLJUČAK

Modern Combat 3: Fallen Nation je odlična igrica koju nam donosi već poznata tvrtka Gameloft. Grafika i atmosfera je odlična, a manjak je svakako navikavanje na kontrole i AI koji slijedi zacrtane rute prilikom igranja. Napredovanje kroz misije će vam donijeti dodatne sadržaje što će vam svakako biti zabavno prilikom igranja, a multiplayer će vam pružiti sate i sate zabave. Svakako probajte.

Članak napisao:
Ivan Bandić
ivanb.vu@gmail.com 

[signoff1]

  • http://www.facebook.com/ivan.susanj.ri Ivan Sušanj

    Kontrole su prilično loše i nepraktične…a i igra se svako malo ruši..