Samsung najavio novi Galaxy model

Samsung Galaxy Grand

Samsung je najavio novi model u svojoj Galaxy seriji. Radi se o Galaxy Grand modelu – idealnom smartphoneu za korisnike ubrzanog životnog stila koji zahtijevaju više od svog mobilnog uređaja.

Samsung je bio jako darežljiv što se tiče specifikacija, tako da znamo da će Galaxy Grand raditi na Androidu 4.1.2 Jelly Bean, uz prisustvo TouchWiza i svih Samsungovih Hubova.

Sve će to pokretati dvojezgreni 1.2GHz procesor uz pomoć 1GB RAM-a, a od ostalih specifikacija možemo izdvojiti 5” zaslon, 8GB interne memorije, utor za MicroSD (do 64GB), 2100mAh baterija, Wi-Fi, Bluetooth, GPS i HSPA+ povezivost. Osim toga Galaxy Grand će biti opremljen 8MP stražnjom i 2MP HD prednjom kamerom.

Neke od softverskih dodataka koji dolaze uz Galaxy Grand smo već upoznali kod Galaxy S3. Direct Call, Smart Alert, Popup Video, AllShare Play i S Voice su neki od njih. Direct Call je zanimljiv dodatak koji vam omogućava pozivanje određenog kontakta prislanjanjem uređaja na uho. Smart Alert se brine o alarmima, Popup Video vam omogućava da gledate video u zasebnom prozorčiću dok na uređaju radite nešto drugo, AllShare Play je zadužen za dijeljenje multimedije na razne podržane uređaje, a S Voice je omogućava kontroliranje uređaja sa svojim glasom

Zanimljiva je činjenica da će Galaxy Grand uz normalnu, single sim verziju (GT-I9080), dolaziti i u Dual sim verziji (GT-I9082).

SGG specs

[signoff1]

  • ToMaHaKeR

    Jedini je problem što će ekran navodno biti vrlo niske rezolucije. Sve ostalo je odlično.