Poznate specifikcije HTC-a M7

htc logo

Dok se još uvijek privikavate na Vaš HTC One X ili Galaxy S3 ( ako ih imate naravno) , tržište androida ne prestaje izbacivati nove uređaje. Dok lagano ulazimo u novu godinu sve se više priča o novom ” velikom ” smartphoneu. Proizvođač? HTC. Model? M7. Kako navode anonimni izvori, M7 će sadržavati hi-end specifikacije kako bi što bolje konkurirao u nadolazećim mjesecima. Specifikacije su slijedeće:

Ekran:

HTC M7 će imati 4.7″ 1080p full HD ekran sa nevjerojatnih 468ppi-a ( piksela po inču). U ovom slučaju radi se o tehnologiji ekrana zvanoj “SoLux”. Ako ste se nadali većem ekranu ( 5″+) imajte u vidu da će ovo biti HTC-ov flagship uređaj, koji će ciljati na prosječne korisnike ( kako i biva za flagship uređaje).

Procesor i Software:

HTC ne štedi kad je u pitanju procesorska snaga. M7 će pogoniti četverojezgreni 1.7GHz Snapdragon procesor. Nagađa se da će imati i novu verziju HTC Sensea-  Sense 5 – koji će dolaziti kao  tema u Androidu 4.x Jelly Bean. Zasad se još ne zna hoće li predinstaliran biti Android 4.1 ili 4.2 Jelly Bean.

Kamera:

Što se tiče  tehnologije kamera , HTC je jedan od najboljih u klasi i nastoje ih unaprijeđivati u svakom novom modelu povećavajući rezoluciju stražnjih kamera na 13MP. Nove leće imaju f/2.0. Kamera je softwareski poboljšana i može snimati slow-motion videa i podržava HDR snimanje. Prednja kamera je također dobila poboljšanje – 2MP koja snima u 1080p HD video rezoluciji.

Pohrana i audio:

Ono što možete očekivati su 2GB(!) RAM-a koji će s lakoćom nositi sa svim zadacima. Interna memorija će se zaustaviti na 32GB – a ne na 64GB kao na HTC One X+. Za dobar zvuk će se pobrinuti Beats audio software koji će se odlično slagati s unikatnim stereo zvučnicima i poboljšanoj kvaliteti voice zvuka zahvaljujući Sense softwareu kojeg HTC naziva ” ClearWords”

WiFi, Mreža i Baterija:

Izgleda kako HTC konačno radi na poboljšanju baterija jer će M7 napajati 2300mAh lit-ion baterija. Što se tiče povezivosti, podržavati će LTE- kao što bi i trebao svaki flagship- i  podržavati će novi 802.11ac  WLAN standard.

Šuška se da će HTC M7 biti predstavljen iduće godine na Mobile World Congress-u ožujku, kad će se saznati svi detalji vezani uz ovi uređaj. Jedna od stvari koja nam još uvijek nije poznata jest slika uređaja ali i to će se promijeniti što se bliži vrijeme predstavljanja uređaja.

  • http://www.facebook.com/alxbll Alex Bell

    Još da ima i Qi pa bi imao sve!