Recenzija: Sony Xperia Tablet Z

Sony-Xperia-Tablet-Z

Sony Xperia Tablet Z je super lagani i super tanak tablet koji je napravljen kako bi konkurirao iPadu s kvalitetnim zaslonom i mnogim inovativnim značajkama – no jeli cijena previsoka?

No, kada je riječ o tabletima, u svijetu Androida vlada nered. Između mnogo raznih jeftinih kineskih tableta bilo je nekoliko kvalificiranih da budu predvodnik svoje klase, ali nitko se nije istakao kao što je iPad. Zato je Sony odlučio uzeti stvari u svoje ruke i predstavio tabletnu verziju Xperije Z. Podsjetimo se, Sony je već pokušao ući u svijet tableta sa Xperia Tablet S, ali mu to nije uspjelo. Ostaje nam vidjeti kako će Tablet Z proći po tom pitanju.

Tablet Z je predstavljen početkom godine, dolazi s 10.1 inčnim zaslonom rezolucije 1200×1920 i Sony Mobile Bravia 2 engineom. Interna memorija broji 16, odnosno 32 GB, ovisno o verziji, uz mogućnost proširenja s memorijskom karticom do 64 GB. Za besprijekoran rad uređaja zaslužan je četverojezgreni 1.5 GHz Snapdragon i 2 GB RAM-a. Uređaj dolazi s predinstaliranim Androidom 4.1 JB, a Sony je obećao nadogradnju na 4.4 KitKat.
Kamera je 8.1 MP i omogućava vam snimanje videozapisa u 1080p rezoluciji i HDR slikanje. Spomenimo da Xperia Tablet Z ima IP57 certifikat koji garantira otpornost na prašinu i vodu.

Uređaj možete kupiti u extreme digital web shopu po cijeni od 3 219 kuna za Wi-Fi verziju, te 3 929 kn za 3G/LTE model. U nastavku pogledajte našu video recenziju.

  • Branimir

    imam samo jedno pitanje: kako su se gumbovi u navbaru premjestili s lijeve strane u sredinu? to je neki update ili custom rom? :)

    • fajkovic.sasa

      Update stigao i premješteno je na sredinu :)