Angry Birds: Star Wars

Angry-Birds-Star-Wars

Nakon što smo vas lijepo uveli u ovu igru, vrijeme je i za recenziju Angry Birds: Star Wars igre. Najavljena nešto prije neslavnog Disneyevog preuzimanja LucasArtsa (a s njim i prava na SW franšizu), AB: Star Wars igra je odmah bila najavljena kao Roviov najambiciozniji Angry Birds projekt. Vrijeme je da saznamo jesu li uspjeli zadovoljiti.

Već pri ulasku u igru, kada vidimo onu poznatu rečenicu “A Long Time Ago, in a Galaxy Far Far Away…” popraćenu još poznatijom uvodnom Star Wars temom, vidimo kako je Rovio iscijedio maksimum od LucasArtsove licence.  Od level paketa, za sada su nam (besplatno) dostupni planet Tatooine i Death Star, gdje leveli napreduju kronološki, baš kao i u originalnom Star Wars filmu, popraćeni iznimno šarolikim animacijama koje su odrađene u dosad viđenom Angry Birds štihu. Za sada je, osim njih, dostupan i Path of the Jedi level pack, kojega ćete morati platiti dva dolara kako biste ga otključali, a obrana Hotha (koja dolazi kronološki prije Path of the Jedi) je već “rezervirana” s natpisom “Coming Soon”. Osim njih, imamo i standardne bonus levele, koji se otključavaju skupljanjem zvjezdica i zlatnih jaja.

Gameplay u igri je ostao vjeran serijalu, no jedina je iznimka to što su sada kombinirani “klasični” i “space” leveli iz prijašnjih Angry Birds igara, koji donose dodatnu raznolikost u ovu igru. Osim standardnih prepreka, u igri će se naći i Stormtrooperi koji pucaju na vas, kao i stacionarne puške, koje zaustavljaju vaše ptičice. Općenita težina levela je nešto veća u odnosu na ostale Roviove proizvode, pa je zato uveden Milennium Falcon, kojii služi za eliminiranje većeg broja svinja. Falcona pozivate pritiskom na posebnu tipku, pri čemu se jedna od ptica pretvara u lokatora za njega, kojega lansirate jednako kao i ptice. Također, tada se vaš rezultat ne boduje zvjezdicama, već Falcon Scoreom, koji se izražava u postotcima.

Preostalo nam je još spomenuti glavne likove, odnosno “reinkarnacije” Star Wars likova u Angry Birds svijetu, od kojih svaki ima svoje posebne sposobnosti. Luke Skywalker koristi lightsaber, kojim probija većinu prepreka. Ben/Obi-Wan Kenobi ima Force Push, kojim odgurava prepreke s njegovog puta, a Han Solo koristi svoj blaster kojim puca na neprijatelje. Tu je i Chewbacca, koji ruši sve pred sobom, a piloti fightera se dijele na tri dijela (baš kao i plave ptičice u originalu). Oni su za sada jedini dostupni likovi, dok bi princeza Leia trebala dobiti svoj prvi nastup u bitci za Hoth. U bonus levelima, tu su još i C3PO i R2-D2, koji se isključivo tu pojavljuju. R2-D2 ima sposobnost spržiti neprijatelje elektricitetom, a C3PO se raspada u mnogo komadića, od kojih svaki nanosi jednaku štetu.

Vrijedi li uzeti ovu igru? Po meni, itekako. Angry Birds: Star Wars je izvrsno iskoristio tematiku iz Lucasovih filmova i zasigurno je najbolja Angry Birds igra do sada. Iako više nije sav sadržaj dostupan besplatno (kao do sada), svejedno pruža sasvim dovoljno zabave dok ne dođu novi leveli za nju. Topla prepruka.

 

[app]com.rovio.angrybirdsstarwars.ads.iap[/app]

[signoff1]

  • maki

    igra je predobra, zaraza živa.. svaka čast roviu