Carmageddon stigao na Google Play

Carmaggedon

Ako ste djeca 90-ih i odrastali ste uz računalne igre (kompjuterske igrice op.a) kao ja, onda ste definitivno čuli za jedan legendarni klasik koji je tada dizao puno prašine, Carmageddon. Ako niste, onda žalim slučaj, jer ta era je bila zaista posebna što se tiče igara. Igre su se pravile da zaista budu zabavne i zanimljive i nisi mogao neku igru prijeći u dan, dva kao ove današnje igre.

Prva verzija Carmageddona je lansirana još davne 1997. godine i u suštini to je bila još jedna racing igra, ali cilj nije bio da utrku završite prvi već da uništite sve svoje protivnike ili pogazite sva bića na mapi koju igrate. Mogli ste vi završiti utrku i ako ste bili prvi, ali to nije bio užitak kao uništavanje i gaženje. A to je ujedno i razlog zašto je ova igra bila zabranjena u većini zemalja. Iako samo mišljenja da ova igra nije ni upola toliko štetna kao ove današnje. Da ne duljim previše, dakle developer koji je odlučio uskrsnuti ovu igru na Android (i iOS) platformi je toliko dobre volje da je omogućio svima preuzimanje full verzije igre besplatno, ali samo 24 sata od lansiranja, što znači da igru možete besplatno preuzeti do danas u 12 sati navečer. Caka je u tome da ta puna besplatna verzija nakon isteka 24 sata više neće biti dostupna na Google Playu i neće dobivati nadogradnje, ali će ostati na vašem uređaju. Za one koji ne stignu besplatno preuzeti svoju verziju igre postoji i demo verzija s naravno ograničenim mogućnostima i naravno puna verzija koja će vas koštati 1.99$ i kada nju preuzmete dobivati će te nadogradnje regularno.

Za kraj samo da ostavim svoj osvrt na igru – ostala je gotovo ista kao original, staze, auti, doživljaj, sve. Isprobali smo Carmageddon i na slabijem uređaju (Nexus S) i radila je bez imalo lagga što znači da je dev dobro optimizirao igru, jedinu manu dajem pomalo nespretnim kontrolama za skretanje jer tipke su malene i često se dogodi da prst pobjegne s tipke. Ostalo je sve kako i treba biti, a kako izgleda u praksi pogledajte u videu ispod.

  • Samo Šerif

    najbolja :D radi na clockanom ZTE Blade III