Recenzija: Kaspersky Internet Security 2014

01 KIS-MD

Za Android platformu sve više vidimo razne Antivirusne aplikacije. Kvaliteta nekih je vrlo upitna, a za vas smo recenzirali Kaspersky Internet security. Uz antivirusni program, u paketu dolazi još pregršt mogućnosti. Paljenje alarma na daljinu jedna je od zanimljivih opcija, kao i brisanje podataka s uređaja na daljinu.

Nama se najviše svidjela zaštita protiv krađe. Ukoliko već dođe do ovog scenarija, Kaspersky vam uvelike može biti od koristi. Pomoću funkcije “Mugshot”, mobitel će uslikati 5 fotografija prednjom kamerom i poslati ih na vašu mail adresu. Naravno, moguće je i zaključati uređaj i saznati njegovu lokaciju.

Kako Kaspersky izgleda u radu, pogledajte u videu. Nas zanima, koristite li vi koji antivirusni program i ako da, koji?

 • febo

  Ovo je jedna od jačih recenzija ovog stoljeća…

  • http://www.svijet-androida.com/ Robert Vulić

   zar ne :D

   • febo

    Itekako. Nebih nikad ni pogledao clancic da mi nije na facebooku bio vidljiv kao RECENZIJA !! Bez ljutnje, nemam pojma tko je autor, ali tih par rečenica i video naprave se u par minute nakon jedne posjete google playu. Pojam RECENZIJA ANTIVIRUSNOG PROGRAMA podrazumijeva više stotina uloženih radnih sati ispitujuci taj av na raznim hardwerima i gadjajuci ga sa više tisuća friskih poznatih prijetnji, a na kvalitetnijim testovima se još i isprogramira lažna skripta sa obiljzjima malwera ali bez štete,pa se proučava ponasanje na nepoznate prijetnje.. I onda se o svim tim prikupljenim saznanjima, postocima otkrivanja, pogresnim alarmima, propustenim prijetnjama, utjecaju na perfomanse i bateriju, napiše detaljno izvjesce sa hrpom tabela usporednih i dijagrama.. Ovako, to je mogao i staviti link na aplikaciju, a ne naslov Recenzija .
    Znam ja da pravo testiranje i pravi novinar koštaju, ali onda bi i ovaj i sl siteovi mozda dobili na vjerodostojnosti i ozbiljnosti, a samim time ide posjećenost, seo, klikovi, reklame, a onda i proizvodjaci pocnu plaćati kvalitetne testove i recenzije. Bećari, nemojte kaj zamjeriti,… :-)

    • http://www.svijet-androida.com/ Robert Vulić

     Što misliš gdje bi mi završili da svaki antivirusni, odnosno u našem slučaju uređaje testiramo u real life situacijama? Iovako nam recenzije i video zapisi uzimaju po par desetaka sati za snimanje i obradu, nije ni to tako lako kako se čini
     Drugo, kako bi ti to onda nazvao?

     • febo

      Nemam pojma. Da administriram site poput ovog, mislim da bih probao sa stalnom karticom-rubrikom gdje bi se svakih npr dva sata unosile informacije o bitnijim aplikacijama koje su nadogradjene i prepisao bih ono sto pise na g playu o novostima u nadogradnji. .. Ovo nije niti clanak a kamoli recenzija. Kažem da nebih ni pogledao da nije pisalo Recenzija, a recenzije se kvalitetne rade mjesecima a ne desetak sati.
      Ovako rusite sebi vjerodostojnost, jer naslov na fejsu možda trenutno malo poveca posjecenost ali dugoročno gubite jer kad se neko razočarao u ovakvu recenziju, onda nebude više obraćao pažnju cak i kad budete imali dobar članak ili recenziju.. Di vam je problem za pravu recenziju?? Obavijesti pismeno sve proizvodjace softwera koje namjeravas testirati i trazi da se pismeno izjasne da li imaju kaj protiv testiranja njihovog proizvoda i usput im navedi da ces odgovor javno objaviti i objasni im na kojim uredjajima ćeš testirati te softwere.. Onda dopisom zamoli uvoznike i operatere da ti posude dvadesetak najaktualnijih i najrasirenijih modela ovog podneblja i obecaj im reklamu za to.. Poskidaj friske vreće sa prijetnjama, stavi na sd kartice, uredjaje na tvornicko stanje, za svaki uredjaj dobrovoljca koji snima i biljezi sve kaj se dešava kad pikne zarazenu karticu… Svaka banka i mup ce ti rado uskociti organizacijski i sponzorski jer i njih te teme dotiču a i dobe medijski prostor…. Ak nemres osmisliti tabele i kriterije za tabele, kopiraj sa zvucnih test sajtova, ali pismeno trazi suglasnost za to i obecaj reklamu i linkanje… Eto, vise nego dosta za kvalitetni rad kojeg ces onda s pravom moci nazvati RECENZIJA . Uz malo sreće, jos bute i zaradili na projektu, samo me nemoj pitati kako….

     • http://www.svijet-androida.com/ Robert Vulić

      Da je to tako lako kao što ti misliš, recenziju bi snimao svako
      Što se tiče ovog dijela rubrika o nadogradnjama – dobar prijedlog, razmotrit ćemo ga i pokušat sprovest u djelo

     • sasa

      Pozdrav febo,

      lijepo je da imaš svoju viziju vođenja stranice. Naravno, svatko može i ima pravo na drugačije mišljenje kako bi stavio koju rubriku i gdje pa u to nećemo ulaziti. Ono što mene zanima, koja se to recenzija radi mjesecima? Po toj logici dolaziš do 4-5 recenzija na godišnjoj razini. Jasno ti je da priča ne drži vodu. Također, tvoje “upute” o obavještavanju proizvođača software nemaju veze sa stvarnom situacijom i kako to funkcionira u realnom svijetu. Također dio gdje navodiš kako će “svaka banka i mup rado uskočiti…” nema veze s realnošću. Zamolio bih te da prvo sam isprobaš kako funkcionira stvarni svijet, a tek onda da dijeliš pamet. Uvijek je lako lupati u prazno, ali vrednuju se ipak komentari koji imaju smisla ;)

      Naravno, bećar, nemoj kaj zamjerit…