HTC One u Hrvatskoj

HTC One pressica (2)

U petak, 1. ožujka je bilo službeno predstavljanje novog HTC One modela u koji HTC ulaže velike nade. U nastavku možete pogledati i pročitati kratak osvrt na ovaj uređaj.

Današnjim predstavljanjem HTC je krenuo u osvajanje našeg tržišta svojim novim flagshipom One. Koliko će biti uspješan u današnjim uvjetima ne možemo prognozirati, ali ulažemo velike nade u njega.
Ono što ovaj uređaj (zasada) ističe iz mase je čak 300 novih rješenja od čega je čak 100 vezano samo uz kameru. HTC One je napravljen od jednog komada aluminija, tzv unibody dizajn.

„Iznimno nam je drago da nedugo nakon svjetske premijere imamo mogućnost i u Hrvatskoj predstaviti ovaj doista jedinstveni uređaj – novi HTC One. HTC One pametni je telefon s kojim smo u potpunosti unaprijedili cjelokupno mobilno iskustvo kako bi ono što vjerodostojnije odražavalo i podržavalo stvarnost u kojoj živimo. S korisnicima u fokusu našeg poslovanja, želja nam je bila omogućiti jednostavnije snalaženje u mnoštvu informacija i sadržaja koji nas okružuju te ga u konačnici učiniti još zabavnijim. Uvjeren sam da smo s novim HTC One u tome uspjeli”, rekao je na predstavljanju uređaja Marko Savković, HTC-ov product manager za srednju i istočnu Europu.

Od hardverskih specifikacija bismo istaknuli 4.7 inčni Full HD 1080p zaslon koji ima 468ppi, četverojezgreni Snapdragon 600 procesor od 1.7GHz. One će na naše tržište dolaziti s 32GB interne memorije bez mogućnosti za microSD karticu i 2GB RAM-a. Tu je i famozna 4MP UltraPixel kamera koja je ekvivalent 12MP. Posebnost ove kamere je u tome što ima najbolju f/2,0 leću (aperture lense) i napredni senzor s ultrapikselima koji skupljaju 300 posto više svjetla nego tradicionalni senzori kamera pametnih telefona. Uz ovu kameru se veže i HTC Zoe koji služi da vaš cijeli godišnji spremite u video od 30 sekundi. Zoe napravi kratak interaktivni video od vaših cca 500 slika i napravi kratak video, jer tko će gledati toliko slika ako sve to možemo u videu od 30 sekundi.

Od softverskih inovacija istaknuli bismo HTC BlinkFeed gdje na jednom zaslonu možete pratiti sve vaše izvore vijesti. Posebnost ove funkcije je da na jednom zaslonu prikazuje vijesti u stilu WindowsPhone pločica i sve vijesti sprema u memoriju uređaja. Dakle na aerodromu prije leta možete osvježiti izvore i u avionu kada nemate pristup internetu možete čitati cijele vijesti, a ne kao u većini RSS čitača gdje se učita samo prvih par rečenica.
Treća najbitnija značajka je HTC BoomSound koja pruža najbolji doživljaj zvuka u usporedbi s bilo kojim trenutno dostupnim mobilnim telefonom. HTC Boom Sound prvi put na telefonu predstavlja stereo zvučnike s prednje strane uređaja s namjenskim pojačalom i zadivljujućim HD zaslonom koji omogućuje korisnicima da se užive u dragu im glazbu, videosnimke, igrice i isječke s YouTube™a. BeatsAudio™ integracija pruža bogat i autentičan zvuk, bez obzira na to slušate li svoju omiljenu glazbu, gledate snimke s YouTubea ili igrate igrice.

Od ostalih manjih stvari tu su Instant Karaoke koje vam omogućavaju da napravite karaoke večer samo s vašim HTC Oneom bez dodatne opreme, InfraRed opcija koja može poslužiti za upravljanje vašim TV-om, radiom, kućnim kinom i sličnim uređajima.
Uređaj bi trebao biti dostupan kod sva naša tri operatera početkom travnja u isto vrijeme ali po zasada nepoznatoj cijeni. U nastavku pogledajte našu galeriju slika s predstavljanja.
Sada nam ostaje samo čekati 14. ožujka da vidimo što nam to sprema Samsung. Za sada HTC One je najjači uređaj, iako još nije dostupan u prodaji. Ono što bi moglo ići u korist HTC-u jest da će krenuti u prodaju otprilike kada i Samsung (ili možda čak i prije, jer sada je Samsung na potezu) pa će biti fer borba. Još samo da je HTC nešto naučio iz svojih greški te se počne oglašavati, onda bi mogao izaći iz ove borbe kao pobjednik.

This slideshow requires JavaScript.

  • sl2000

    gdje ga se moze kupiti?

  • Cubby005

    gdje se moze kupiti u hrvatskoj i po kojoj cijeni i dolazi li u crnoj boji?