Kako do ICS-a za SONY Xperiu U!

sony-xperia-ics

Nakon dugog čekanja Xperia U je dobila Android 4,0 ICS. Iako se kod nas (te zapravo u većini svijeta) još uvijek nemože preuzeti službeno, mi Vam donosimo način kako dobiti službeni ICS za Xperiu U. Iako bi update putem PC Companiona trebao doći kroz tjedan dana, za sve Vas koji ne želite čekati ovdje je rješenje.

Za flashanje ovog firmwarea netreba vam otključani bootloader, također flashanjem ovog firmwarea ne poništava vam se garancija!

PRIPREMA

Za sami početak Vam treba slijedeće:

 • Xperia U (model ST25i ili ST25a ukoliko imate verziju za američko tržište)
 • USB kabel
 • Flashtool (kliknete na FlashTool_Xperia2012.zip za skidanje Flashtoola)
 • Xperia U ICS .ftf datoteka

OPREZ! Napravite backup kontakata, aplikacija i svega što će Vam trebati pošto se flashanjem novog firmwarea brišu sve datoteke s uređaja!

POČETAK I KRAJ ;)

Spojite USB kabel na računalo. Isključite svoju Xperiu te izvadite bateriju iz uređaja te ju nazad stavite u uređaj.

Datoteku Flashtool_Xperia2012.zip raspakirajte (extractajte) u C:// (znači na glavni hard disk). Zatim raspakirajte ICS u mapu Firmwares koja se nalazi unutar mape Flashtool koju ste prethodno raspakirali u glavni hard disk.

Zatim ovisno da li koristite x32 (x86 za Windows 7) ili x64 verziju Windowsa, pritisnite desni klik na FlashTool (za x32/x86 verziju Windowsa) ili na FlashTool64 (za x64 verziju Windowsa) te odaberite Run as administrator/Pokreni kao administrator. naravno, podrazumijeva se da imate administratorski račun na računalu kojem radite. Ukoliko nemate, možete pokušati i bez ovog koraka, ali je sigurnije da će sve glatko proći ukoliko se taj korak napravi.

Kada uđete u FlashTool, uzmite svoju Xperiu (koja podsjećamo mora biti isključena) te držeći tipku za stišavanje glasnoće spojite USB kabel (koji mora biti spojen sa računalom). Ukoliko ste ovaj korak uspješno obavili, na Vašoj Xperiji će zasvijetliti zelena lampica na iluminacijskoj traci. Na FlashTool prozoru bi Vam trebalo pisati Device connected in Flash Mode. Ukoliko se uređaj odspoji, nema veze, važno je samo da se vidi da su se driveri uspješno instalirali. Sada kliknite na ikonu na kojoj je munja te odaberite Flashmode. Zatim odaberite ST25a. OVO JE VRLO VAŽNO ZA MODEL ST25i!! Kada kliknete na ST25a pod Exclude odaberite Exclude baseband, jer ukoliko ne odaberete ovu opciju, nećete moći koristiti telefonske funkcije vaše Xperie. Za model ST25a ovaj korak nemorate napraviti.

Kliknite na OK. Ukoliko Vam je uređaj ostao spojen ICS bi se trebao flashati. Ukoliko nije, pojaviti će vam se prozor, a sve što vi trebate napraviti je odspojiti kabel iz Vaše Xperie te ga opet spojiti na prije opisan način (držanje tipke za stišavanje zvuka pri priključivanju kabela). Sada bi Vam se ICS trebao flashati. Kada se progresivna traka na dnu napuni do 100%, osdpojite svoju Xperiu te ju normalno uključite. Čestitamo, Vaša Xperia je sada na Androidu 4.0.4. Ice Cream Sandwich!

Recite nam kako Vam se sviđa ICS na Xperiji U!

 • http://www.facebook.com/filip.krpa Filip Krmpotić

  super. pošto se ne usudim flashat jer ovo mi je prvi android telefon,dali se zna kad će preko pc companiona biti update?

 • awyea

  nemam muda… ipak je to garancija :D

 • Damir

  Ovo radi,kod mene je sve ok,4.0.4 je perfekt

  • sendi Xperia ST25i

   fale datoteke, i nema Run as Adminisrtator

 • sendi Xperia ST25i

  Nema mape Firmwares u mapi Flashtools

  • Matija Xperia ST25i

   Ja sam skinuo novi flashtool i sad sve radi :D probaj i ti

   • sendi

    Je tesko za napravit??….barem da imam nekakvu podrsku :D…i koliko je vremenski potrebno za taj update??

 • Matija Xperia ST25i

  Nema mape Firmwares plz help

 • http://www.facebook.com/hapadzic Alija Diana Hapadžić

  omgomgomg…ne mogu vjerovaaaaatttt!!!! :))))) hvala *.*

 • iv

  da li ima HR jezik ova verzija?

 • marko94

  dali možete postavit to isto samo za xperiu p

  • SvijetAndroida1

   Nažalost ne možemo, jer nemamo u redakciji Xperiu P