[Tutorial] Instalirajte Flash Player na Jelly Beanu

15dknif

Svi smo upoznati s Flashom i kako je on na neki način promijenio internet. Možda ne promijenio, ali ne možemo poreći činjenicu da nije odigrao jednu u važnih uloga u oblikovanju interneta kakvog danas poznajemo. Od Macromedije do Adobea i od Miniclipovih igrica do raznih animacija na web stranicama, Flash je nadživio svoje dane slave. I tada ga je Adobe odlučio terminirati.

I tako smo dobili prvi Android bez flash podrške – Jelly Bean.

Ali s obzirom na to da se radi o Androidu, i s obzirom da je on Open Source, uvijek postoji “onaj drugi način” kako napraviti razne stvari. Tako je zahvaljujući raznim developerima i Jelly Bean dobio podršku za Flash.

Prije nego što prijeđemo na sami proces instalacije Flash-a, moramo spomenuti neke nedostatke.

  1. Flash možete namjestiti jedino u Dolphin Browser HD jer je to jedini pretraživač koji dobro radi s tom tehnologijom.
  2. Namještanje Flash-a na ovaj način ne osigurava najbolje performanse s obzirom na to da nije optimiziran za Jelly Bean.

[box_warning]Instalaciju programa koje spominjemo u tutorialu radite Vi sami. Svijet Androida i njegovi urednici nisu odgovorni za bilo koju štetu nastalu na uređaju[/box_warning]

Ovaj vodič se odnosi na Android pametne telefone i tablete.

[box_info]Potrebne stvari:

[/box_info]

Koraci:

  1. Deinstalirajte Dolphin Browser i/ili Flash player s vašeg uređaja. Pobrinite se da prije deinstalacije očistite podatke samih aplikacija. Znači idete u Postavke -> Aplikacije -> Dolphin Browser / Flash Player -> Izbriši podatke -> Deinstaliraj
  2. Skinite obe datoteke iz članka i kopirajte ih na vaš uređaj tako da ih obje možete instalirati preko bilo kojeg File Managera
  3. Uključite instalaciju s nepoznatih izvora: Postavke -> Sigurnost -> Označite “Nepoznati izvori”
  4. Instalirajte Flash Player apk te nakon toga Dolphin Browser HD apk koje ste prethodno stavili na memoriju telefona u koraku 2.
  5. Pokrenite Dolphin Browser, idite u postavke i uključite Flash Player opciju.
  6. Ponovno pokrenite Dolphin Browser.

Sada imate uključen Flash u Dolphin Browseru. Jedina sitnica na koju morate pripaziti je ta da ne ažurirate Dolphin Browser da ne izgubite Flash i da ne morate ponavljati ovu proceduru.

Što se tiče samih performansi, one su zadovoljavajuće ali nisu uvijek dosljedne.

Izvor: XDA

[signoff1]